SPLOŠNI POGOJI

Splošni pogoji spletne trgovine feraprom.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Svetujemo vam, da pred nakupovanjem v spletni trgovini pazljivo preberete spodaj navedene pogoje poslovanja.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine feraprom.si, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med PODJETJEM Feraprom D.O.O. in kupcem.

Kupca zavezujejo pogoji poslovanja, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na pogoje poslovanja in s klikom, da se strinja (pred oddajo naročila) potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Feraprom d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe pogojev spletnega mesta brez predhodnega obvestila. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da redno spremljate pogoje poslovanja za morebitne spremembe.

CENE

Cena velja enako za vse uporabnike spletne trgovine feraprom.si. Uporabnik feraprom.si postanete z registracijo v spletni trgovini ali z enkratnim vpisom v spletno trgovino kot gost.

Vse cene v spletni trgovini feraprom.si vsebujejo DDV.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

V primeru, da artikla ni na zalogi in je po prodaji zalog prišlo do spremembe cen, si pridržujemo pravico, da le-te ustrezno spremenimo. Objavljene cene veljajo samo za nakupe v spletnem mestu.

Cene veljajo v primeru plačila z navedenimi načini plačila, pod navedenimi pogoji.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo PODJETJE Feraprom D.O.O. kupcu omogočil odstop od nakupa.

Za točne informacije o cenah in izdelkih pokličite na (05) 333 28 61 ali pošljete email na: info@feraprom.si.

IZDELKI

Fotografije so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Dimenzije izdelkov so zgolj informativne, kar pomeni, da izdelki niso povsem enaki meram v spletnem mestu. Za izdelke, ki so izdelani po željah in naročilu kupca, podjetje žal ne more zagotavljati vračila kupnine in ne more razvezati pogodbe.

OBVEŠČANJE

Kupce informiramo z osnovnimi podatki preko pošte, elektronske pošte, spletne strani. Elektronska pošta predstavlja prednostni način komuniciranja s poslovnimi partnerji. V kolikor želite prejemati elektronska obvestila na vaš naslov nam pišite na: info@feraprom.si

NAROČILA

Cenik, ki se pošilja kupcem predstavlja osnovno informacijo na osnovi katere se kupcu v skladu z njegovim povpraševanjem izdela predračun. Predračun pošljemo v skladu z željami kupca po elektronski pošti ali po pošti.

Po prejetju predračuna ima kupec 5 dni časa, da ga potrdi. V kolikor predračuna v roku ne potrdi, je smatran kot preklican.

NAČINI PLAČILA

Po povzetju (plačilo z gotovino ob prevzemu blaga). Če se odločite za plačilo po povzetju, potem boste skupaj s paketom prejeli račun ,ki ga boste poravnali poštnemu uslužbencu. Pri plačilu po povzetju vam gls zaračuna vplačnino oz. Stroške nakazila v višini 1,07% vrednosti odkupnine oz. Najmanj 1,05€ (enako, kot če bi plačali položnico na pošti). Ta strošek ni zajet v vrednost naročila.

PREDRAČUN (PLAČILO PO PREDRAČUNU – NAKAZILO NA TRR). Če se odločite za plačilo po predračunu, boste po elektronski pošti prejeli predračun (ko bo ta v celoti poravnan, boste prejeli naročeno blago. Če bo predračun plačan delno, ostane blago do nadaljnega v lasti podjetja Feraprom, d.o.o.,Nova Gorica. V primeru neplačila oz. nepopolnega plačila ima Feraprom pravico, da od kupca zahteva vračilo izdelka v brezhibnem stanju.

Nasvet: pri plačilu po predračunu se izognete strošku vplačnine (1,07% od vrednosti odkupnine oz. Najmanj 1,05€), ki ga zaračuna GLS, ko plačate odkupnino po povzetju.

OSEBNI PREVZEM IZDELKE, KUPLJENE V SPLETNI TRGOVINI, LAHKO PREVZAMETE TUDI OSEBNO. KO JE NAROČENO BLAGO PRIPRAVLJENO ZA PREVZEM, VAS O TEM OBVESTIMO PREKO ELEKTRONSKE POŠTE.

IZDAJA RAČUNA

Feraprom d.o.o. po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi natisnjen račun skupaj z dostavljenim paketom. V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo. SPLETNI OBRAZEC NAROČILA, KI GA IZPOLNI KUPEC OB NAROČILU, NE VELJA KOT RAČUN.

DOBAVA BLAGA

Pri naročilih, katerih vrednost je večja od 100 EUR z DDV, organiziramo dostavo na lastne stroške. (Reklamacije glede dobavljene opreme sprejemajo komercialisti – po elektronski pošti v 8 (osmih) dneh po datumu na dobavnici. – Predviden čas dobave, v kolikor je artikel na zalogi je 1-3 dneve od naročila. V kolikor izdelka ni na zalogi, vas o predvidenem datumu dobave obvestimo. V primeru, da lahko zagotovimo hitrejšo dobavo blaga preko druge dobavne službe, si pridržujemo pravico do spremembe načina dostave. V tem primeru se obračuna izbran način dostave ali cenejši, vendar nikoli dražji.

REKLAMACIJE

Reklamacije glede dobavljene opreme sprejemajo komercialisti – po elektronski pošti v 8 (osmih) dneh po datumu na računu. Reklamacije sprejemamo na elektronski naslov: info feraprom.si ali osebno na sedežu podjetja, v 8 dneh po datumu prejema izdelka.

DOBAVNI ROK

Predviden rok dostave vam bo posredovan takoj, ko bo opravljen pregled naročila s strani spletnega mesta. V primeru hkratnega nakupa več izdelkov bo vaše naročilo poslano v enem paketu, ko bodo na voljo vsi izdelki.

PIŠKOTKI

Za potrebe spletne strani uporabljamo naslednje piškotke: Sejni piškotek Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani. Spletna košarica piškotek S tem piškotkom ohranjamo vsebino košarice, tudi ko zaprete brskalnik in naslednjič odprete. Vsebina košarice v samem piškotku ni razvidna. Piškotki za pomnjenje uporabniških nastavitev Uporabljamo piškotke za pomnjenje uporabniških nastavitev, kot npr. piškotek, ki vsebuje informacijo o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov. Piškotki Google maps Uporabljamo piškotke za pomnjenje uporabniških nastavitev na vdelanih zemljevidih. Piškotki Google Analytics _ga S pomočjo teh piškotkov beležimo statistiko obiskovalcev. Ti piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih informacij, služijo le za zagotavljanje unikatnosti obiskov. Kako upravljati s piškotki? Večina spletnih brskalnikov omogoča, da nastavite vaše piškote. Piškotke lahko zavrnete ali jih sprejmete s funkcijo, vgrajeno v spletne brskalnike. Če piškotke zavrnete, lahko naprej uporabljate našo spletno stran, vendar določene podstrani ne bodo delovale. V nadaljevanju se nahajajo povezave do navodil, kako lahko izključite piškotke na vašem spletnem brskalniku: • Mozilla Firefox • Internet Explorer • Chrome • Safari

VARNOST

Naša želja je, da naši kupci nakupujejo varno, udobni in predvsem brez skrbi. Zavedamo se pomembnosti zadovoljnih kupcev, zato vam omogočamo, da v roku 14 dni izdelek vrnete ali zamenjate.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Feraprom d.o.o. spoštuje zasebnost uporabnikov in se zavezuje, da bo osebne podatke pridobljene na spletnem mestu skrbno varovala v skladu z veljavno zakonodajo in internimi akti. Pridobljenih osebnih podatkov ne bo posredovala tretjim osebam ali jih uporabljala za drug namen, kot je opravljanje storitev, ki jih je naročil uporabnik. Feraprom d.o.o. Lahko osebne podatke uporabnikov svojega spletnega mesta razkrije le na podlagi zakonske osnove, v primeru preiskave ali zaščite pred delovanjem, ki bi bilo škodljivo za družbo.

POLITIKA VAROVANJA OSEBNIH PODATKOV

Feraprom d. o. o. spoštuje zasebnost uporabnikov in se zavezuje, da bo osebne podatke, pridobljene s svojega spletnega mesta obdelovala v skladu z vsakokrat veljavnimi predpisi na področju varstva osebnih podatkov. Obdelava osebnih podatkov ko uporabnik, vnese svoje podatke v spletni obrazec z namenom registracije in/ali nakupa, ki jih na spletnem mestu ponuja feraprom d.o.o., s tem podaja soglasje, da se njegovi osebni podatki obdelujejo za namene, ki jih je izbral. Če si želite ogledati našo spletno stran, pridobimo naslednje podatke, ki jih potrebujemo s tehničnega vidika, da vam našo spletno stran prikažemo in zagotovimo varnost: ime in priimek, kontaktni e-poštni naslov, uporabniško ime, kontaktni telefon, ip naslov, podatke za izdajo računa (ime in priimek, naslov in poštna številka ter davčna številka pravne osebe), zgodovina naročil, vsebina zahteve (konkretna stran), status dostopa/statusna koda http, jezik in različica programske opreme brskalnika. Podatke, ki nam jih boste posredovali, bomo uporabili za izvedbo naročila. Registrirani uporabniki lahko kadarkoli po prenehanju uporabe storitve zahtevajo izbris svojih podatkov iz uporabniških strani. To storijo tako, da nam s pisno izjavo sporočijo zahtevo za izbris iz uporabniških strani. Zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov v okviru te politike zasebnosti bomo varovali tudi v primeru izbrisa iz uporabniških strani.

ZAMENJAVA IZDELKA

Postopek zamenjave je preprost. Izdelek lahko zamenjate v roku 14 dni od prevzema. Izdelek, ki ga imate doma, zapakirajte in zaščitite originalno embalažo ter ga pošljite na naš naslov skupaj z obrazcem za vračilo izdelka. Paketu priložite fotokopijo računa in izpolnjen obrazec za vračilo izdelka. V kolikor na računu ni zapisanih vaših podatkov, nam priložite še obrazec z vašimi podatki in kateri drug izdelek želite. Naročen izdelek vam bomo poslali v najkrajšem možnem času. Izdelek, ki ga vračate, mora biti nepoškodovan, zapakiran v originalno embalažo in vsemi priloženimi dodatki, v nespremenjeni količini in brez sledi uporabe. Strošek pošiljanja vrnjenega blaga krije pošiljatelj. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

VRAČILO IZDELKA

V roku 14 dni od prevzema naročenega blaga imate pravico odstopiti od pogodbe, brez navedbe razloga za svojo odločitev (43. člen ZVPOT). V tem roku nam po elektronski pošti info@feraprom.si sporočite da odstopate od pogodbe. Po vaši najavi odstopa od pogodbe začne teči 30 dnevni rok, v katerem morate izdelek vrniti. Izdelek, ki ga vračate, mora biti nepoškodovan, zapakiran v originalno embalažo in vsemi priloženimi dodatki, v nespremenjeni količini in brez sledi uporabe. Paketu, ki ga vračate, obvezno priložite izpolnjen obrazec za vračilo izdelkov ter fotokopijo računa. Na obrazec poleg svojih podatkov vpišete tudi številko svojega tekočega računa, na katerega bomo, v roku 14 delovnih dni po prejemu vrnjenih izdelkov, nakazali kupnino, ali če je drugače dogovorjeno. Strošek pošiljanja vrnjenega blaga krije pošiljatelj. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Odstop od pogodbe kupca, ki je pravna oseba, se presoja po določbah Obligacijskega zakonika. Pri vračilu, menjavi ali reklamaciji izdelkov ne pozabite priložiti obrazca in fotokopije računa. Strošek pošiljanja vrnjenega blaga krije pošiljatelj. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Reklamacije izdelkov, poškodovanih med prevozom, se upošteva v roku sedmih (7) dni od prevzema pošiljke. Kasnejših reklamacij ne upoštevamo. V primeru, da so na izdelku že ob prevzemu opazni znaki poškodb, lahko kupec pošiljko zavrne, od poštnega uslužbenca pa zahteva sestavo reklamacijskega zapisnika o poškodovani pošiljki. Le tako bomo lahko kupcu kar najhitreje poslali nov izdelek in upoštevali reklamacijo.

STVARNE NAPAKE

Stvarne napake so v praksi zelo redke. Če menite, da kupljeni izdelki že ob nakupu niso imeli lastnosti, ki so potrebne za njihovo normalno rabo ali promet in v drugih primerih, ki jih kot stvarne napake določa Zakon o varstvu potrošnikov, in nas o tem pravilno ter najkasneje v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita, obvestite, lahko zahtevate, da: · brezplačno odpravimo stvarno napako na izdelku ali · vrnemo del plačanega zneska v sorazmerju s stvarno napako ali · izdelek s stvarno napako zamenjamo z novim brezhibnim blagom ali · vrnemo celotni plačani znesek. Izdelek nam dostavite v pregled. Prosimo, da izdelku priložite obrazec z opisom stvarne napake, tako da bo postopek hitreje stekel. Pri pošiljanju izdelka na naš naslov upoštevajte, da pošiljk z odkupnino ne prejemamo. V primerih, ko prijavljena napaka ni sporna, zahtevi ugodimo v roku osmih dni po prejemu izdelka v pregled. V nasprotnem primeru vas v roku osmih dni po prevzemu izdelka pisno obvestimo, da je napaka sporna. Pozor! V primerih, ko je prijavljena stvarna napaka na izdelku sporna, vam bomo po zaključku postopka izdelek vrnili v enakem stanju, kot je bil prevzet. Če boste želeli uveljaviti garancijo za brezhibno delovanje izdelka, boste to lahko po prevzemu izdelka pri nas nadaljevali na pooblaščenem servisu. V primeru spora, se le ti rešujejo preko pristojnega organa glede na sedež potrošnika. Opis tehničnih postopkov za sklenitev pogodbe Ko najdete željeni izdelek in bi želeli opraviti nakup po izpisani ceni, kliknite na gumb Dodaj v košarico. V kolikor bi želeli še kaj dodati, lahko pritisnete gumb < Nazaj v trgovino, kjer ponovite prvi korak. Ko imate vse izdelke izbrane z gumbom V košarico, imate v košarici možnost spremembe količin, ki jih spreminjate z gumbom + ali -, z križcem pa lahko izbrani artikel odstranite. Spodaj izberite način dostave, ki vam najbolj ustreza, v kolikor je potrebno za poštnino doplačati, se bo cena temu primerno spremenila. Zgoraj desno lahko izberete način plačila. V kolikor izberete plačilo po povzetju, bo po prejetju artikla preko dostavne službe potrebno plačati kurirju, ki vam je blago dostavil. V primeru plačila po predračunu, vam pošljemo predračun z vsemi podatki, kam lahko znesek nakažete. Po izbiri plačila kliknite Nadaljuj na naslednji korak V polja Podatki o plačniku, zapišite vse svoje željene informacije, v kolikor imate še kakšne opombe pa jih zapišite v polje dodatne informacije. Na koncu je potrebno še klikniti, da se strinjate z pogoji poslovanja družbe/podjetja. Ko zaključite izberite le še Potrdi in zaključi nakup Pogodba med kupcem in prodajalcem Pogodba oz. naročilo je poslano kupcu na e-poštni naslov, ki ga je kupec vpisal, izvod shranimo tudi pri družbi/podjetju. Pogodba je sklenjena izključno v slovenskem jeziku. Po želji kupca lahko naročilo še enkrat pošljemo kupcu.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Skladno z zakonskimi normativi Feraprom d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Feraprom d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj. https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.